מירב

בניית חומה בין שטח פרטי לשטח ציבורי

הי, יש לי בית פרטי הגובל בשטח ציבורי. בשטח הציבורי יש בית כנסת . נציג בית הכנסת רוצה לבנות חומה בינינו לבינם. אנו מסרבים מאחר ואנו מעוניינים להשאיר את הגבול פתוח לצורכי מעבר , למשל. מדובר בגבול שפתוח מזה שנים ארוכות... האם יש לו סיכוי לקבל אישור מהעירייה לבנות חומה , האם הוא מחוייב לקבל את הסכמתינו מראש?

עו"ד יגאל מירון

"נציג בית הכנסת" אינו אישיות משפטית שאני מבין מה היא. אם מדובר בשטח ציבורי הרי שהעיריה היא בעליו וביחס להחלטה לבנות יש לה שני כובעים: בעלים של הקרקע ורשות שלטונית. פנו לעיריה.