אילון

ביטול הנחת נכה בתשלום ארנונה

אני גר ביחד עם אישתי בדירה של שם אבא. הוא משלם עליה ארנונה ומקבל הנחת נכה. עכשיו המועצה רוצה לחייב אותי בארנונה בטענה שאני גר וכדי לבטל הנחת הנכה. האם זה מוצדק? איך יוצאים מזה?

עו"ד יגאל מירון

חיוב בארנונה הוא איישי וכך גם ביחס לתעריפים. אביך זכאי להנחת נכה ביחס לדירה אחת בלבד שהיא דירת מגוריו. אם אביך מתגורר עימך ניתן יהיה לקבל הנחה על חלק מהחיוב. אתה ורעייתך אינכם זכאים באופן אישי להנחה בארנונה מכוח נכותו של אביך.