ניתאי

השלכות *שליליות* של בעלות על דירה

אילו השלכות *שליליות* יכולות להיות לבעלות על דירה? אני מקבל גמלת נכות (זמנית), וכן זכאי לסיוע בשכר דירה. הורי שוקלים להעביר דירה (שלישית) שבבעלותם, על שמי. אילו השלכות שליליות, היום ובעתיד, יכולות להיות להעברה כזו. אני יודע שאת הסיוע בשכר דירה (כ 800 ש"ח), אני אפסיד. מה עוד? תודה. אשמח לכל כוון ורעיון שטרם ראיתי הבהרה: אין הכוונה לתת לי דירה במתנה. אלא רק רישום פורמלי

עו"ד יגאל מירון

ראשית: העברת הדירה לשמך היא באופן פורמלי העברת הזכויות בה לידיך. בין אם מדובר בבעלות או חכירה, אתה הופך באופן רשמי לכל עניין ודבר בעל הדירה. לא ציינת פרט חשוב - האם יש בבעלותך דחרה או לא. בכל מקרה ההשלכות של רכישת דירה (אתה הינך הרוכש) הינן בכל היבט רכושי הוני ומיסויי. על ההעברה הנ"ל חלה חובת תשלום מס רכישה (בכפוף לזכאות לניצול פטור בגין נכות או תחשיב מוזל אם מדובר בדירה ראשונה). שורה תחתונה: טרם ביצוע עלייך להבין היטב את ההשלכות של פעולתך הואיל וגם הצעד חזרה יהיה כרוך בהוצאות...

ניתאי

אם המהלך יבוצע, זו תהיה דירה ראשונה על שמי. אני רווק בן 35 ונכה - נכות זמנית.

עו"ד יגאל מירון

אם תדווחו על העברה במתנה (ללא תמורה) אתה תשלם מס רכישה מופחת (1/3 מהמס שהיה עלייך לשלם אילו היה מדובר בעסקה בתמורה).

ניתאי

"השלכות של רכישת דירה (אתה הינך הרוכש) הינן בכל היבט רכושי הוני ומיסויי" - תוכל לפרט על השלכות בכל אחת מהקטגוריות?