אבי

רכישת דירה עם נזקים תחת חוק הדיור הציבורי - זכות רכישה

אבי מתגורר שנים רבות בדירה ציבורית, בעקבות החוק שמאפשר לזכאים לרכוש דירה(עד סוף 2017), הוא מעוניין לרכוש את הדירה שבה הוא מתגורר. הבעיה היא שבדירה יש נזקים שבאחריות חברת עמידר לתקן(הם כמובן שלא עושים זאת), רטיבות בקירות, סדקים רחבים לאורך כל הקירות, קרמיקה רופפת\חלולה וריצוף בולט\שקוע\בטן בדירה(80מטר), יש גם נזקים אחרים אך הם לא תחת אחריות עמידר. הזמנתי מהנדס לבצע ביקורת לבית והוא נתן לי הערכה של כ 70 אלף שקלים לתיקון הנזקים האלו, זה מייקר לי את עלות הדירה ב22 אחוז. כשהגיעו השמאים מטעם עמידר ומשרד השיכון(לחוד) הם נתנו לי הערכה זהה לשווי הדירה כפי שהיא (AS IS) אך בדוחות שלהם אין שום איזכור לנזקי המים בקירות,הריצוף וכו... את המהנדס הבאתי לאחר קבלת הערכת השמאים. השאלה שלי היא האם ניתן להשתמש בדוח על מנת לנכות ממחיר הדירה את עלות תיקון הנזקים? האם עלי לפעול בערוצים משפטיים כנגד עמידר לתיקון הנזקים לפני רכישת הדירה? דבר שעלול להיגרר זמן רב ואז אולי כבר לא אוכל לרכוש את הדירה מכיון שהחוק מוגבל עד סוף 2017. בחוזה מולם מצוין שאני רוכש רק את הדירה עצמה ולא את השטחים המשותפים, מה המשמעות של כך בתוכניות כמו תמא 38 וכו שאולי יתרחשו בעתיד הרחוק?

עו"ד יגאל מירון

מספר סוגיות במעטה של שאלה אחת; לעניין שווי הדירה - בדוק את המסלול לערעור על השומה של עמידר. לאחר קביעת השווי לא ניתן יהיה להכניס פנימה את חובת עמידר לתקן. לא ראיתי את נוסח ההסכם ואני מניח (ורק מניח) שהכוונה ביחס לשטחים המשותפים היא שאין אתם קונים זכות ייחודית בשטחים אלו.