יונה

התנגדות לתוספת בנייה

לעורך דין מירון שלום, ידוע לי ,שבמצב שבעל דירה בקומה עליונה בבית משותף מבקש לבנות על הגג קומה נוספת בשביל להרחיב את דירתו, קומה שמשתרעת על חלק כזה או אחר של הגג- דרושה לשם כך הסכמה של 75% מבעלי הדירות בבית המשותף ,ש-2/3 מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם. שאלתי :האם התנגדות של בעלי הדירות האחרות, במקרה זה התנגדות של יותר מ-50 % מבעלי הדירות , האם היא צריכה להיות מלווה בנימוקים של פגיעה מהותית, או עצם ההתנגדות בעצמה מספיקה. במקרה שלי אני בעלת דירה קטנה , קומה מס' 1,שמעליה דירה קטנה אחת זהה לשלי,(יש דירות נוספות בבניין) ובעליה רוצים לבנות לעצמם קוטג'- הוספת קומה על הגג. מה שאומר- דירה מתאימה תיאורטית למשפחה גדולה, "הגדלת הכוח" שיהיה לבעלי הקוטג' בכל החלטה עתידית, בגלל שחלקם בבית המשותף יהיה גבוה יותר, וירידת ערך הדירה שלי כי מעליה יהיו עכשיו 2 קומות . האם כל זה נחשב כפגיעה מהותית? או שעצם ההתנגדות מספיקה? (הכוונה במסגרת פנייה למפקחת על בתים משותפים)

עו"ד יגאל מירון

הסוגיה הנדונה אצל המפקח היא סוגיית הקניין. איני מכיר את המצב הספציפי בבית בו מדובר, המושתת על החוק ועל הוראות התקנון המסוכם הרשום (ככל שרשום תקנון מוסכם). בכל מקרה - הבניה הנוספת אינה אמורה לשנות את כוחם היחסי של הבונים והליך תיקון הבית המשותף אמור לגעת גם בזה. ירידת ערך היא עניין רלוונטי ומהווה פגיעה בקניין.