רחל

העברת רישום זכויות בטאבו

שלום, הוריי הורישו זכויות בדירה למספר יורשים. עד היום (במשך 25 שנים) זכויות הדירה לא נרשמה בטאבו. הזכויות רשומות אצל החב' המשכנת. היום אני מעוניינת להעביר את הזכויות בטאבו אך שני יורשים מתנגדים לחתום על המסמכים שנועדו להעברת הזכויות. טענתם היא מכיוון שהם מחוסרי דיור ומקבלים סיוע ממשרד השיכון, העובדה שיהיה על שמם נכס בטאבו, יימנע מהם לקבל את הסיוע ממשרד השיכון (אף על פי שחלקם בזכויות בדירה בשווי כספי הוא מאוד נמוך (כ-70,000 ש"ח כל אחד). איך ניתן לפתור את הבעיה באופן שהזכויות יירשמו בטאבו ושזכויות שני היורשים לא ייפגעו במשרד השיכון? אודה לתשובתך.

עו"ד יגאל מירון

הבעיה איננה שהיורשים מסרבים לחתום. הבעיה היא שהיורשים כנראה רוצים לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה; להשאר בעלי זכות בדירה אך מבלי לתת לכך ביטוי ברישום. הפתרון לעניין כזה הוא בתביעה משפטית שהסעד המבוקש בה הוא הוראה לרשם המקרקעין לרשום את הזכויות לפי צו הירושה. אם היורשים מעדיפים לותר על זכויותיהם בדירה ולהמשיך להנות מזכאות לסיוע, ייתכבדו ויחתמו על 'הסכם בין יורשים' לפיו זכויותיהם יועברו ליורשים אחרים, ובכך תיפתר הבעיה ללא בתי משפט.