one israeli

הסתרת מידע והטבות הנאה לקרובים לוועד

אנו משלמים את הוועד כל חודש, אך כל כמה חודשים נציגת הוועד דורשת סכומי עתק. שנה שעברה זה היה 1,600 ש"ח על שיפוץ הגג, והשנה הסכום עמד על 3,000 ש"ח משום שהיא רצתה לשפץ שיפוץ קוסמטי את הבניין- לצבוע את הבניין. כשביקשנו לראות כמה דיירים חתמו והסכימו לשיפוץ היא מסרבת להראות, ואומרת שכולם שילמו, למרות ששמענו שכנים מדברים בינהם ואומרים שהם לא שילמו. לנו הם אומרים שכן כי הם לא רוצים להסתבך איתה (אנחנו הפריירים של הבניין...). בהתחלה כששאלנו אותה למה נועד הסכום, היא טענה שבקומה 4 ו5 נופלים אריחים, אח"כ גיליתי שזה בעצם הקומה שהיא גרה קומה מס' 8, היא עשתה איטום לגשמים, אך ורק לקומות הגבוהות 7 ו8. אנחנו 32 דירות בבניין, במידה וכל דייר היה משלם 3,000 ש"ח הסכום היה מגיע ל-97 אלף ש"ח. הצעת המחיר המפורטת היא מסרבת להראות לי, אך היא הגישה לי רק את הסכום הסופי לטענתה והוא עומד על 95.5 אלף, כך שזה לא הגיוני שכל דייר ישלם עוד 125 ש"ח. היא אמרה שזה להוצאות נלוות. אמי עובדת כקופאית ומרוויחה 4,500 ש"ח בחודש, ושאר הילדים שקועים בחובות ולא יכולים לעזור מבחינה כלכלית ולכן חלק מהם אף חזרו לגור בביתה. ראש הוועד, טילפנה ואיימה על אמי על בסיס יומיומי, וטענה שכל הדיירים שילמו וכי היא היחידה שלא שילמה. מהלחשושים בבניין מתברר שהדיירים שהיא מחבבת ואוהבת לא שילמו והיא סימנה אותם כאילו הם שילמו. אני חושד, שהיא לקחה את הכסף העודף שנשאר בקופה ושמה אותם על שמם, לכן הם לא חוייבו לשלם. אין באפשרותנו לשלם 3000 ש"ח שזה כמעט כל מה שהיא מרוויחה בחודש. לא נשאלנו אם אנו מסכימים לשיפוץ, וראש הוועד טוענת שרק מי שנמצא באסיפה יש לו זכות דיבור. היא מסרבת להראות לי את החתימות של שאר הדיירים, החשבונות של השנה האחרונה, לגלות כמה כסף נשאר בקופה, והיא נעזרה בתרבות הדיור ועורך דין שלח לנו מכתב שאנו צריכים לשלם 3,000 ש"ח וריבית על החודשים שלא שילמנו לה את הסכום הזה, ובמידה ולא נשלם נצטרך לשלם גם הוצאות משפטיות. אנו בלחץ שאנו נצא בנזק גדול יותר, ומפחדים שאם נשלם עכשיו שנה הבאה היא תדרוש סכום גבוה יותר. אנחנו חייבים עזרה, אך אין באפשרותנו להעסיק עורך דין. מה אנחנו אמורים לעשות במצב כזה?

עו"ד גיא הרשקוביץ

שלום רב ועד הבית הינו גוף התנדבותי המנהל את ענייני הוועד וחייב לנהוג בשקייפות מול שאר הדיירים קל וחומר לאחר בקשה, באשר לכל ההוצאות שהיו ו/או דרישה להוצאות חדשות. את מוזמנת לפנות למשרדי לצורך השלמת פרטים והמשך בדיקה,בדרכים המקובלות.