דורי

שותפים להקמת עסק- מה כדאי לעשות הסכם שותפות או חברה

היי, אני וחבר הקמנו איזה רעיון עסקי ואנו מתחילים להתקדם איתו, לא סגרנו בינינו עוד דברים, אלא כל אחד נותן מה שהוא יכול, אני רוצה לוודא שההסכמות בינינו יהיו שוות כלפי המיזם העסקי והתחייבויות שוות כמו גם הזכויות, מצד שני אני סומך עליו, אם אני יגיד לו לחתום על משהו זה יכול להבריח לי אותו ואז אני עוד יותר מסתכן שהוא יברח לי עם הרעיון, מה עושים? איך פותרים את זה?

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

דורי שלום, ראשית תודה על פנייתך, שאלתך חשובה מאוד והיא עולה לא מעט כאשר חברים או אנשים שיש ביניהם היכרות קודמת מחליטים להקים יחדיו חברה או שותפות. דווקא אז אנו סבורים שישנה חשיבות רבה לעגן את ההסכמות בצורה ברורה, מפורשות והכל ברוח טובה, על מנת לצמצם ככל הניתן את הסיכון לסיבוכים ומחלוקת שעלולים להפיל את העסק לקרשים, תוכל לקרוא מאמר שכתבתי בעניין חשיבותו של הסכם שותפות, באתר משפטי ובקישור הבא: http://www.mishpati.co.il/article/2299 מוצע להיוועץ עם עוה"ד הבקיא בליווי חברות ושותפויות על מנת להביא את העסק שלכם את ההצלחה הבטוחה. נשמח לעמוד לרשותך