עוז

חברות- הקמת חברה בשיתוף עם חבר

שלום, אני וחבר מעוניינים לפתוח חברה, יש לנו איזה רעיון שאנו מפתחים, בינתיים אין לנו שעות עבודה מוגדרות וכל אחד נותן מה שמתאים לו, גם מבחינה כספית, אני בינתיים, הבאתי מהבית 30,000 ש"ח, רציתי לברר האם זה משפיע על חלוקת ההכנסות שיהיו, אם כן האם אני צריך לחתום על משהו, יש תקנון חברה רגיל באתר של רשם החברות, זה יספיק? כן הייתי רוצה לברר האם זה יכול לעמוד בעוכריי בעתיד, ומה עלי לעשות כדי שזה לא יקרה תודה לעונים

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

עוז שלום, שאלתך חשובה מאוד וההחלטות שתקבל כיצד לנהל את השותפות ביניכם, הם בעלות השפעה רבה על הצלחת העסק. ואני ידגיש אנשים רבים מתחילים להקים עסק או לפתוח חברה מבלי שהחליטו על כל הצעדים מראש, אלא זורמים עם ההתפתחויות וזו אחת הטעיות הרבות מובילות למחלוקת וסכסוכים וממילא לכישלון העסק. חשוב מאוד לעגן בכתב את כל ההסכמות, ואף את כל הצעדים למקרה שלא יהיו הסכמות, כיצד מקבלים החלטות במקרה של כזה, מה היקף העבודה ומה חלוקת ההכנסות ביחס להשקעה בשותפות. מומלץ מאוד להיפגש עם עוה"ד הבקיא בליווי חברות ושותפויות המעניק ייעוץ וליווי משפטי בהקמה ובהמשך הדרך, עוד בהקדם ככל האפשר ולפני ביצוע צעדים נוספים. תוכל לפנות למשרדנו להמשך פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.