יוסי

הקמת חברה ותנאים חשובים בהסכם עם שותף

שלום, אני שוקל לפתוח חברה עם שותף שתהיה בעלת עסק, העניין שהוא זה די נסיוני ורציתי לברר האם כדאי לפתוח כחברה או כעוסק מורשה ומצד שני האם אני יכול לקבוע שזה יהיה תקף רק לשנה, ההסכם להקמת החברה, אני רוצה קודם לראות שזה מצליח

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

יוסי שלום חשוב להבין כי חברה היא אישיות משפטית נפרדת ממקימיה, יש לה חיים משל עצמה, כלומר, היא יכולה להיות צד להסכמים וצד לחובות וזכויות, נתון זה חשוב ביחס לשאלתך, האם ניתן לפתוח את החברה לשנה. כמו כן, פתיחת חברה, בטרם בחנתם וגיבשתם את הצלחת העסק העתידי, אינה מומלצת, מוצע אם כן לערוך תכנון ואסטרטגיה, על מהות העסק, היקף השקעתם, רשימת ספקים, קהל יעד, מימון והלוואות ככל שיש צורך וכמובן שהגדרת תפקידים ביניכם, ככל שהתכנון מדויק יותר וההסכם ביניהם יהיה ברור ומופרט יותר כל הנכם מגדלים את הסיכוי להצלחתו וממילא להקמת החברה בהמשך. מוצע אם כן להיוועץ עם עורך דין הבקיא בליווי עסקים בתחילת דרכם, אשר יתן מענה לסוגיות אלו. ניתן לקרוא גם מאמר שכתבי בעניין חשיבותו של הסכם מייסדים , המפורסם באתר משפטי.