אנונימי

שאלה

במהלך שירות במשטרה נחשפתי לטראומה רצינית וספציפית במהלכה חוויתי הליכות באמצע הלילה ,איבד זיכרון ותופעות קשות בעקבות אותו הגורם. כשנה אחרי הובחנתי למראת גיל י33 הצעיר כחולה סוכרת ,בעקבות אותה הסוכרת תלויה באינסולין הופיעו פגיעות קשות באיברי מטרה,זאת תוך שנה בגלל אותו האירוע אני חווה חרדות ודכאונות על בסיס יומי עד כאן הסיפור . במיקרה כזה תובעים את משרד הביטחון ? אם כן על מה על תופעות פסיכוטיות או על סוכרת וסיבוכים או שניתן להתבסס על שניהם גם יחד?

עו"ד תמר סיון

במקרה של נכות שהופיעה תוך ועקב שירות במשטרה התביעה היא למשרד הביטחון/אגף השיקום/קצין התגמולים, בהתאם לחוק הנכים, שמסדיר את מעמדם של נכי צה"ל. תביעה על סכרת כוללת בתוכה גם את כל הסיבוכים הנובעים מהסכרת אך יש לציין בצורה ברורה בתביעה שקיימים סיבוכים ולפרטם. לגבי התופעות הפסיכוטיות, אם מדובר בבעיה נמשכת המהווה נכות, יש לתבוע גם בגינה. בכל מקרה צריך לבדוק את פרטי המקרה שלך ואת התעוד הרפואי כדי להכריע בשאלה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל