אורית לדרמן

פציעת חייל בתאונת דרכים

שלום רב, בני חייל המשרת שבוע שבוע, בשבוע שהוא בבית עבד כשליח על אופנוע. עשה תאונת דרכים נחבל בכתפו . פרק אותה וקרע את הרצועות בACJ . היום התקשרה מפקדת רמ 2 ואמרה שניפגש ביום שני הבא על מנת להסביר לנו מה הולך לקרות. כנראה שישוחרר מצה"ל . יעלה לועדה רפואית ולאחר מיכן לבקו"מ לשחרור. האם ניתן בכזאת קלות לשחרר חייל? האם יש סיכוי שיהפוך לנכה צה"ל? אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה עלינו לעשות. אודה לכם באם תתקשרו ותאירו את עיננו בכל הנושא הנ"ל.

עו"ד תמר סיון

אורית שלום אם מבחינה רפואיתבנך אינו כשיר לשירות צבאי, צה"ל יכול לשחררו וקשה מאוד למנוע זאת. מאחר ומדובר בתאונת דרכים באפשרותו לתבוע את ביטוח האופנוע. כמו כן, יתכן ויוכל להיות מוכר כנכה צה"ל, למרות שמדובר בפגיעה בחופשה. הדבר תלוי בהתמלאות מספר תנאים ובכלל זה התנאי שנותרה נכות בשעור 20% ומעלה. לא ניתן לקבל פיצוי גם מביטוח הרכב וגם כנכה צה"ל, ויש לבחור באחד משני המסלולים. לכל מסלול יתרונות וחסרונות. חשוב מאוד שתקבלו יעוץ מעו"ד הבקיא בשני התחומים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל