משה

בחירה ביטוח לאומי מול משרד הביטחון

תבעתי את משרד הביטחון ולא הכירו בי ולכן תבעתי בביטוח לאומי והכירו בי 49% נכות אשר אינה מזכה בקיצבה חודשית. האם אני יכול לחזור ולהביא ראייה חדשה לדיון נוסף במשרד הביטחון או שעליי לשלוח מכתב לביטוח לאומי כידי לעצור את מגבלת 3 השנים? או שאני יכול להשאיר את החלטת ביטוח לאומי כך ולהמשיך בתביעתי מול משרד הביטחון מחדש וזאת למרות שיעברו בקרוב 3 שנים מיום התביעה בביטוח לאומי?

עו"ד תמר סיון

משה שלום מספיק שתגיש את התביעה החוזרת למשהב"ט לפני תום שלוש השנים מהגשת התביעה לביטוח הלאומי

משה

האם החלטת ביטוח לאומי שאיני נכה רק בשיעור של 49% ואיני מקבל זכויות מביטוח לאומי בצירוף זה שהגשתי תביעה למשרד הביטחון בשנת 2013 נותנת לי את הזמן לערער וזאת אף אם יעברו 3 שנים מהחלטת ביטוח לאומי?מכיון שאיני מוגדר כנכה כליי שמקבל קיצבה. נא לא לפרסם את ההודעה הקודמת תודה רק את זאת

עו"ד תמר סיון

משה שלום לא כתבת ממתי התביעה לביטוח לאומי. אם הגשת את התביעה למשהב"ט בתוך 3 שנים מהגשת התביעה לבטל"א לא צריכה להתעורר בעיה. לכאורה לא היתה צריכה לנהתעורר בעיה של בחירה כי אינך מקבל תגמולים מהבטל"א, אולם החוק מדבר על "קביעת נכות יציבה" ולא על קבלת תגמולים.

יואש

האם החלטת ביטוח לאומי שאיני נכה רק בשיעור של 49% ואיני מקבל זכויות מביטוח לאומי בצירוף זה שהגשתי תביעה למשרד הביטחון בשנת 2013 נותנת לי את הזמן לערער וזאת אף אם יעברו 3 שנים מהחלטת ביטוח לאומי?מכיון שאיני מוגדר כנכה כליי שמקבל קיצבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל