אפי

משמעות בקבלת 0% בגין הפרעה נפשית לאחר הכרה בחבלה

נפצעתי קל בצבא, לפני כמה שנים וקיבלתי אישור כי זה אירע בתקופת ועקב השירות. אחוזי הנכות שלי הם 2%. לעניין המצב הנפשי כיום אין לי הגבלות ובהתאם, אין אחוזי נכות. במידה ובעתיד יחמיר מצבי הנפשי, האם יש משמעות ל 0% בגין זה או שהיה עלי לקבל 1% סמלי, כדי להשאיר האופציה פתוחה. תודה רבה,

עו"ד תמר סיון

אפי שלום האם בכלל מופיע לך סעיף נפשי ברשימת הפגימות? אם מופיע סעיף נפשי, אז במקרה של החמרת מצב תוכל לבקש בדיקה חוזרת בועדה רפואית, בהליך שאינו מסובך. אם הנושא הנפשי כלל לא מופיע ברשימת הפגימות, אז התהליך שתצטרך לעבור יהיה מורכב יותר. קודם כל תצטרך לבקש ולקבל הכרה בכך שקיימת פגיעה נפשית כתוצאה מהשירות, ורק אם תתקבל ההכרה, תוכל להבדק על ידי ועדה רפואית לקביעת הנכות.

אפי

עו"ד סיון שלום רב, ראשית, תודה על התשובה. נכון להיום אין סעיף נפשי ואין בעיה נפשית. האירוע היה טראומתי והוכר "בזמן ועקב השירות". שאלתי הייתה, אם יום אחד (ובשבילי אני מקווה שלא...) אחווה "פוסט טראומה", האם יש משמעות לקבלת 1% סמלי היום. שוב תודה, אפי

עו"ד תמר סיון

אפי שלום אם יהיה לך 1% תוכל לבקש "החמרת מצב" בהליך שאינו מסובך בד"כ. אם אין לך 1% תצטרך קודם כל לקבל הכרה בקיום נכות נפשית הקשורה לשירות. זה תהליך מסובך יותר. לכן מצבו של מי שיש לו 1% עדיף על מי שאין לו שום הכרה ושום סעיף. עם זאת, מאחר ולדבריך אין כיום כל בעיה נפשית, לא נראה שיש טעם לנסות ולפעול עכשיו. אם חלילה תתפתח בעיה, תצטרך לפנות ולבקש הכרה ונכות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל