שי

הבחירה בחוק הנזיקין - תביעת נזיקין

שלום, הוכרתי נכה על ידי קצין תגמולים לפני כשנה וחצי ומקבל גמלה חודשית. כיום אני רוצה להגיש תביעת נזיקין ומשרד הביטחון ביקש שלצורך קבלת אישור בחירה אני צריך להשיב את כל הסכומים שקיבלתי עד כה וגם תופסק הגמלה החודשית. לפי מה שהסבירו אני יכול להמשיך לקבל כספים ולא צריך להחזיר ורק בסוף ההליך אם יתנו לי פיצוי בנזיקין אז אוכל לבחור ואז להשיב הכספים. אני כיום לא במצב של השבת כספים ולא יכול לוותר על הגמלה. אילו אפשרויות עומדות בפני? האם באמת עליי להשיב את הכספים בשביל להתחיל תביעה בנזיקין?

עו"ד תמר סיון

שי שלום בחוק הנכים נקבע כי לא ניתן לגבות כספים משני המקורות. (נזיקין ומשהב"ט). בפסקי דין בנושא נקבע כי ניתן לנהל ההליכים בשני המסלולים במקביל, עד קבלת ההחלטות לגבי זכאות. בפועל משרד הביטחון דורש מהנפגע להחליט על בחירתו בשלב מוקדם יותר, הדבר נובע, בין היתר, מכך שלמשהב"ט קמה לעיתים הזכות לתבוע את המזיק על הכספים ששילם לך, ואם ההחלטה מתעכבת הוא עלול להתקבל בבעית התיישנות. לדעתי עליך לעמוד על זכותך להחליט בנוגע לבחירה ולהחזרת כספים רק כשתתקבל החלטה בענין תביעת הנזיקין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל