עודד

פניית קצין התגמולים ליו"ר הוועדות

שלום, נבדקתי לפני כחודש על ידי הוועדה הרפואית וכאשר צלצלתי לאגף השיקום כדי לברר אם יש החלטה, נאמר לי שהוועדה רפואית נתנה החלטה והעבירה אותה לקצין התגמולים, אך כעת קצין התגמולים החזיר את התיק לוועדה הרפואית לעיון היו"ר. שאלתי היא כזאת: 1) מה יכולה להיות הסיבה שבגללה קצין התגמולים החזיר שוב את התיק לוועדות הרפואיות לעיון יו"ר? 2) האם מדובר במקרה שכיח? 3) האם קצין התגמולים רשאי בכלל לפנות ליו"ר הוועדות לאחר שהוועדה הרפואית נתנה החלטה? 4) האם אני רשאי לבקש לעיין בהחלטת הוועדה הרפואית כפי שהועברה לקצין התגמולים? האם אני רשאי לעיין בהתכתבות בין קצין התגמולים ליו"ר הוועדות? תודה רבה מראש על המענה

עו"ד תמר סיון

עודד שלום מדובר במקרה נדיר. יתכן ואין מאחורי הענין משהו מהותי - למשל שקצין התגמולים שם לב לטעות טכנית בהחלטה וכו' אך כמובן שהפניה עשויה להיות בענין מהותי. קצין התגמולים הוא צד מתדיין בפני הועדה בדיוק כמוך. כפי שבבית משפט לא יתכן שצד אחד יפנה לשופט ויסתיר זאת מהצד השני, כך גם במקרה שלך - זכותך המלאה לקבל העתק מההתכתבות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל