עמית

ועדה לפי תקנה 9 חוסר בספרות רפואית

שלום ראיתי בדפדוף בשאלות מהעבר , שנשאלה שאלה , מה הדין באם נכה מוכר על פגימה מסוימת , ובעקבות הפגימה הזו (לדעתו הסובייקטיבית) נגרמה פגימה מוסבת , ואזי הוגשה בקשה לפי תקנה 9 . הוועדה הרפואית התכנסה , וציינה שאכן קיימת הנכות המוסבת שנטענת , אבל מכיוון שאין ספרות רפואית , נדחתה הבקשה להכרה. השאלה הייתה באם יש טעם לפנות לוועדה העליונה. " נחשפתי " לפס"ד שניתן לאחרונה במחוזי ת"א להלן : ע"ו 16389-07-15 בעניין של נכות מוסבת וגם בשאלת הביסוס על אסכולת רפואית . וכבוד השופטת בסעיף 8 אומרת " שאם אין בנמצא אסכולה רפואית , יש לנהוג כפי ההלכות של בית משפט עליון , שמקום שיש ספק בעניין הנכה , העניין פועל לטובת הנכה . כלומר אם אין סיבה אחרת ספציפית יש מקום לשקול הכרה. ולכן , ברשותך , האם הפס"ד המצוטט , מתווה דרך חדשה , וכן ניתן להגיע , ואף לקבל הכרה בנכות מוסבת , כי הרי המחלוקת הינה רפואית . אודה להכוונתך, מכיוון שבימים אלו , אני מתלבט אם לגשת לוועדה רפואית עליונה , כי המקרה די דומה , וחשבתי שלאור פס"ד שצוטט , כי יתכן , וישנו בסיס להכרה בנכות מוסבת , ע"פ המקרה הקונקרטי שלי , שכאמור אין ספרות רפואית בעניין. אודה להכוונתך בברכה עמית

עו"ד תמר סיון

עמית שלום ההלכה עדיין דורשת שהנכה יראה קשר סיבתי, לפחות ברממה של אסכולות, או, בהעדר אסכולות, שיראה שבמקרה הספציפי שלו יש נסיבות המבססות קשר לפחות ברמה של סבירות. אי ידיעה עדיין פועל לרעת הנכה. ההערכה היא של כל מקרה לגופו ולפי נסיבותיו, ולכן קשה לי להעריך את המקרה שלך, מבלי להכיר את פרטיו.

עמית

עו"ד תמר שלום רב לצורך העניין הנדון ,כנראה שאין אסכולה. ולאור תשובתך " שיראה במקרה הספציפי שיש קשר לפחות ברמה של סבירות " האם , ברשותך , ניתן " לפשט " את הדברים , אני הנכה , ואני פגוע קשה רפואית ( מחלה ) ואני מרגיש סובייקטיבית ,שהנכות המתבקשת , הנטענת , כנכות מוסבת , ואשר הוועדה המחוזית קבעה שקיימת אצלי . האם כל זה ניתן להכניס תחת ההגדרה כדברייך " שיש קשר לפחות ברמה של סבירות " , וכמובן שעמדה זו תתקבל ע"י הוועדה הרפואית העליונה מחד , או מאידך בערעור על ועדה רפואית עליונה בפני בית משפט על החלטתה. אודה להבהרתך עמית

עו"ד תמר סיון

עמית שלום, תחושתך הסובייקטיבית שמדובר בנכות מוסבת אינה מספיקה. צריך תימוכין אובייקטיביים יותר - המלצה מנומקת של רופא מומחה, מאמר רפואי עדכני ורציני וכו'.

עמית

ערב טוב עו"ד תמר , תודה רבה , ובשורות טובות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל