יהודה

מה תקופת ההתיישנות בשל חשש להלם קרב?

מדובר בחבר טוב שהיה בפועלה בשטחים לפני כ- 12 או 11 שנים ולאחרונה החל טיפול פסיכולוגי. תודה מראש על תשובתך

עו"ד תמר סיון

יהודה שלום תקופת ההתיישנות לתביעות לפי חוק הנכים היא 3 שנים מיום השחרור מהשירות. עם זאת, החוק מאפשר, בנסיבות בהן קיים תעוד מתאים, להגיש תביעה גם אחרי תקופת ההתיישנות. יש מקרים של אנשים שתבעו על הלם קרב שנים רבות אחרי הארוע, בו נפגעו ותביעתם התקבלה. לגבי החבר שלך צריך לבדוק את המקרה לגופו ולראות האם יש סיכוי לתביעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל