רון

קיזוז מענק חד פעמי מתגמול נכות זמנית

שלום, הוכרתי כנכה 10% לפני 8 שנים וקיבלתי מענק חד פעמי. לאחר החמרת מצב קיבלתי 20% זמניים. שאלתי היא האם כל המענק יקוזז מדמי התגמולים הזמניים שאקבל? אם לא, באיזה אופן מחושב הקיזוז של המענק החד פעמי אל מול התגמולים הזמניים?

עו"ד תמר סיון

רון שלום המענק שקיבלת שווה ערך למעשה לתשע שנות תגמול חודשי בגובה 10%. מאחר וחלפו מאז 8 שנים, אמורים לקזז מתוך תגמולי הנכות להם אתה זכאי כעת, סכום מצטבר שהינו שווה ערך לשנת תגמולים אחת, דהיינו כתשיעית מסך המענק שקיבלת.

רון

תודה רבה

רון

במידה ויקבעו לי שוב 10% לצמיתות, האם אקבל מענק נוסף שווה ערך ל8 שנים (9 שנים פחות השנה שנשארה מהמענק הקודם)? או שלא אקבל כלום כי היו לי 10% לצמיתות בעבר?

עו"ד תמר סיון

זו אכן שאלה מענינת שאין לה תשובה ברורה בחוק. לדעתי הזכאות שלך לקבלת חלק המענק שקוזז, או אפילו מענק מלא, תלויה בשאלה כמה זמן תהיה מוכר בנכות בשעור 20% ומתי תקבע לך מחדש הנכות הנמוכה מ 20%.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל