חיים

תביעה על נכות מוסבת ואיבר זוגי

עברתי בעבר פציעת ACL ומיניסקי (בחופשה) והוכרתי כנכה צהל עם 20 אחוזי נכות. בעקבות ניתוח שחזור רצועה, הופחתה הנכות ל- 12 אחוז וכיום איני מוכר. לאחרונה סבלתי מכאבי גב ונמצאו מספר בלטי דיסק בגב התחתון. פרט לכך, נחבלתי ברגל ימין (השנייה) ואובחן קרע מלא ב- ACL וקר במיניסקוס המדיאלי. האם ניתן להגיב תביעה על נכות מוסבת ברגל שנפגעה (שכן, ברך זו הועמסה במשך שנים בשל היותה הברך החזקה) ועבור הגב התחתון ?

עו"ד תמר סיון

עקרונית אפשר להגיש בקשה להכרה בנכויות מוסבות, אולם עלול להיות קושי ממשי בהוכחת קשר רפואי בלתי אמצעי בין הנכות המוכרת לנכויות החדשות.

רון בן עמי

פסקי דין, אסכולות רפואיות ועוד לטענה האומרת שפגימה בברך אחת תגרום, תאיץ פגימה בברך שנייה. שפגימה בברך אחת תאיץ תהליכים ניווניים בכפות רגליים או בגב. יש לי נכות מוכרת 20 אחוז על רצועה צולבת קרועה משנת 91 . בשנה האחרונה חלה החמרה והברך המוכרת אובחנה ב- MRI גם ען בעיית מיניסקוס וגם עם שינויים ניווניים. בנוסף ברך שמאל החלה כואבת , ננעלת ועוד בבירור כולל MRI הברך גם עם בעיית מיניסקוס, שינויים ניווניים וקרע בצולבת . עד כמה טענה של קשר בין הברכיים תופס בוועדות רפואיות , בפסקי דין ועוד .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל