חיים יבין

הסדרת תושבות מול ביטוח לאומי

שלום אני חי ועובד בסין מינואר 2012, לפני יציאתנו את הארץ הודענו לביטוח לאומי ורשויות המס על היציאה, אנחנו משלמים ביטוח לאומי וקופת חולים מאז. בעוד מספר חודשים נסיים חמש שנים בחו"ל, מה מעמדינו? האם ניתוק תושבות הוא מחויב או שניתן להגיע להסדר המשך תשלומים לביטוח לאומי ומס בריאות על מנת לא לאבד את הרצף? האם אתם מייעצים גם בנושא מס הכנסה, קראתי כתבה על התקנה החדשה ונראה לי שעלי להגיש דוחות החל משנת במס 2016 תודות חיים יבין

עו"ד עמית עכו

שלום חיים באופן עקרוני שמירת זכויות בביטוח לאומי תזכה אתכם בשירותי בריאות עם הגעתכם לישראל חזרה. ביחס לניתוק התושבות, רשויות המס יכולות לראות בהמשך תשלום כגורם משמעותי בהחלטה לפיה טרם ניתקם תושבות. עם זאת אין בהפסקת התשלום כדי לקבוע ניתוק תושבות הואיל וישנם גורמים אחרים המעידים על תושבות (זיקה לנכסים מניבים או שאינם מניבים ועוד). נשמח ליתן ייעוץ פרטני בנושא, אשר ייקח בחשבון גורמים נוספים שלא פירטת בשאלתך. בכבוד רב, עו"ד עמית עכו קן-תור & עכו amit@ktalegal.com

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רילוקיישן