אייל

רילוקיישן לאנגליה - בעקבות בת זוג

שלום רב. בת זוגתי (כלומר חברתי), תוצב בעוד כחודשיים בתחנת אלעל בלונדון כאשת בטחון, לאחר קורס הכשרה שתעבור כאן בישראל. מעבר למה שמתיר החוק הבריטי עבורי במצבים כאלו (או שאינו מתיר?) עליי לציין כי אני בעל שני תארים (כלכלה ומנהל עסקים) ובעל רישיון בייעוץ השקעות פה בישראל (האם כל אלו עשויים לעזור לי להיקלט באנגליה כ"מומחה"). אני מבין שאני יכול להיכנס לבריטניה כתייר רגיל, לקבל אשרת שהייה של חצי שנה ואז לחפש משם עבודה. להבנתי, במידה ואמצא שם עבודה אצטרך לשוב לישראל, לקבל את האשרה ולחזור שוב לבריטניה (האם זה נכון?). מה לדעתך הצעד הכי נבון לעשות לאור הנסיבות שציינתי?. (רק אוסיף שיש לי משפחה, שלושה דודים, המיושבים בבריטניה כמעט 40 שנה ובעלי אזרחות).באתר של ה-UK BORDER AGENCY ישנו קישור בו אתה יכול להזין את הפרטים שלך ואת מקצוע ההתמחות שלך, זאת כדי לבחון התאמתך להתנייד לעיסוק בו יש מחסור בבריטניה (למיטב הבנתי). האם כדאי להזין את הפרטים שלי לאתר או שזה עלול לטרפד את הכניסה שלי לבריטניה בשדה התעופה?. רוב תודות ובוקר טוב...

עו"ד עמית עכו

תודה על השאלה המפורטת. זכויותך ביחס לעבודה בבריטניה ומסוג האשרה עליה תוצב בת זוגתך בתחנה. ישנן אשרות שתוכל להסדיר עם ה home office בבריטניה, וישנן אשרות אשר ידרשו תהליך קונסולרי בישראל. אני מציע שתבדוק את סוג האשרה ותשוב אלי בפניה פרטנית לאימייל amit@ktalegal.com או למשרד בשבוע הבא 03-6138202.

עו"ד עמית עכו

טעות הקלדה. המשפט המלא: "זכויותך ביחס לעבודה בבריטניה (נגזרות) מסוג האשרה עליה תוצב בת זוגתך בתחנה"

אייל

עמית, ראשית תודה רבה על התגובה המהירה, אכן לכשאדע את מהות הויזה של בת זוגי אעדכן אותך בערוץ האישי שהזכרת (אם כי אני מניח שמדובר ב - ויזת tier 2 intra-company transfer, אך זו הנחה ללא שום ביסוס בינתיים). מהקריאה שלי ב-uk border agency אני מבין שניתן להגיש בקשה לויזה שהייה ועבודה תחת בת זוגי גם מתוך בריטניה. לאור הנסיבות בהן אני נמצא, אם אגיש את הבקשה במקביל להגשה של בת זוגי, כאן בישראל, האם זה ימנע ממני להיכנס לבריטניה בשדה התעופה כל עוד הבקשה בתהליך ? האם זה עשוי לטרפד את קבלת הבקשה במידה ונכנסתי לבריטניה על ויזת מבקר רגילה של חצי שנה ? . רוב תודות לך...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רילוקיישן