מאוריסיו רוזנצווייג

תשלום מס הכנסה

שלום וברכה שמי מאוריסיו , אני גרוש פעם ראשונה ויש לי 2 ילדים בן 6 ובת 3 מבת הזוג שלי השנייה ואני מתגורר לבדי. אני שכיר ויש לי בתלוש נקודות זיכוי 6.25 ולא מורידים לי כסף כל חודש על מה הכנסה ,לא יודע למה ...פתאום הגיע אליי מכתב ממס הכנסה שאני חייב 3000 להם כי לא שילמתי כל שנת 2014 . לא יודע באמת למה לא מורידים לי והאם בכלל אני צריך כן לשלם מס הכנסה וכמה אחוז מהמשכורת כשהברוטו שלי הוא 7821. ואיך פתאום ככה בפעם הראשונה מגיע לי סכום כזה ... תודה מראש מאוריסיו

חיה שמעוני עו"ד רו"ח

שלום רב, 6.25 נקודות זיכוי שניתנו לך ניתנו בגין היותך תושב ישראל, גרוש והתוספת הינה בגין הילדים תחת ההנחה שהם מצויים בחזקתך. מאחר וציינת שהנך מתגורר לבד ואין פרטים על החזקת הילדים אני מניחה שמתן נק' הזיכוי הנ"ל ניתנו בטעות. דרישת מ"ה להחזר המס נובעת מהטעות של הענקת נקודות הזיכוי הנ"ל שהקטינו את חבות המס שלך. ככלל, במשכורת של 7821 ₪ עם 3.25 נקודות זיכוי- מס הכנסה שאתה נדרש לשלם מסתכם בכ-175 ₪ לחודש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה