עדי

אי מסירת צו ירושה על ידי עו"ד

שלום רב, דודי שהייה איש ערירי נפטר. המשפחה פנתה לעורכת דין להוצאת צו ירושה לאחר שנתיים ניתן הצו. אבי הוא היורש היחידי מקרבה ראשונה השאר אחיינים. עורכת הדין מסרבת לשלוח לו את צו הירושה למרות שקיבלה שכר טרחה. לא ברור מדוע היא מתחמקת ולא מוכנה להיעתר לבקשתו. מה ניתן לעשות בענין? תודה.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

ראשית - לפנות לרשם לעניי ירושה ולבקש העתק מצו הירושה. צו ירושה הוא מסמך ציבורי וכל אדם יכול לבקש ולקבל העתק ממנו תמורת אגרה סמלית למדי. שנית - אם התנהגותה של אותה עורכת דין נראית לכם שגויה, נא פנו בתלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין על התנהגותה של אותה עורכת דין.