RM

נשיכת כלב והסגר הכלב

שלום! ביום שבת נשך אותי כלב. מיד פניתי למוקד עזרה דחופה וקיבלתי חיסון נגד טטנוס ודיפתריה. בים ראשון פניתי לשרות וטרנרי, שם לקחו את הפרטים של הבעלים של הכלב. גם נאמר לי שבנתיים אני לא מקבל חיסון נגד כלבת, אבל הם לוקחים את הכלב להסגר ואם יתגלה ש לכלב יש כלבת אז אני אעבור סידרת זריקות. אתמול (בים ראשון) התחילו להתקשר אלי הבעלים של הכלב ולספר לי שהם עוד מיד לוקחים את מאלף כלבים, שילדיהם יסבלו אם כלב לא יהיה זמן-מה בבית ושאם הכלב יהיה בהסגר אז התנהגותו ישתנה לגמרי. הם גם אמרו ששירות וטרנרי פועל בצורה לא חוקית כאשר הוא לוקחים את הכלב להסגר. אני כמובן לא רוצה לקבל זריקות מיותרות ולכן אני מעוניין שיקחו כלב להסגר. האם הבעלים יכולים בצורה חוקית למנוע לקיחת כלב להסגר? איזה עונש מצפה להם אם הם לא ימסרו את הכלב? והכי חשוב: איך אני יכול לפעול למסירת הכלב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

זה לא באמת התחום של הפורום לכן איני יודע להשיב במדוייק כיצד ניתן לאלץ אדם למסור את כלבו להסגר.

RM

תודה! האם קיים איזשהוא פורום משפטי שבו אני אוכל להתיעץ בנושא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לא שידוע לי. אגב , האפקטיביות של תקופת ההסגר פגה ממילא כחלוף תקופה מסויימת מיום הנשיכה שכן אם הכלב , למרבה המזל , לא הראה סימני כלבת אצל בעליו כחלוף מועד הסיכון (שאיני זוכר מה הוא) אין כל טעם להסגר וגם לך אין יותר סיכון לחלות .