אלמוני

הליך ערעור על אי התייחסות ועדה רפואית למצב סיעודי האם מהווה הליך שחלה בגינו פגרה

קרן פנסיה בקשה מסמכים לגבי מצב סיעודי וועדה הרפואית היתה אמורה להתייחס למצב הסיעודי- אלא שהתעלמה מעניין זה- לפיכך ברצוני לערער על אי התייחסות זו מצד הקרן . בהחלטת הועדה נרשם כי על עניינים שאינם רפואיים ניתן לערער לבית דין לעבודה תוך 45 יום. האם הליך ערעור כזה מהווה הליך שחלה בגינו פגרה, קרי האם ימי הפגרה בבית הדין אינם נספרים במניין 45 הימים שהוקצו לצורך הגשת ערעור? תודה רבה

עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

ראשית, יש לבדוק מכוח איזה חוק או תקנה ניתן לפנות לערכאה משפטית בהתאם לתקנון חברת הביטוח. לעניין תקנות בית הדין לעבודה, נקבע, תקנה 126 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991, קובעת .תקופת פגרה של בית הדין לא תבוא במנין הימים שנקבעו בתקנות אלה או שנקבעו בידי בית הדין או הרשם, אלא אם כן הורה בית הדין או הרשם, לפי הענין, אחרת. יש לבדוק מידית באופן פרטני את החוק או התקנות לפיהן מוסמך בית הדין לדון בערעור במקרה שלך.