רוני

הגנה מראש מפני תביעת נזיקין

אני מעוניינת להעסיק בעלי מקצוע בבית שלי ורוצה למנוע מראש את החשיפה שלי לתביעות מצידם. לדוגמה: חשמלאי מתחיל לעבוד בבית מתחשמל מקבל דום לב ונפטר, משפחתו מחליטה לתבוע אותי כבעלת הדירה. דוגמה נוספת: איש אלומיניום מגיע להתקין גגון מעל חלון חיצוני בבניין בקומה שנייה, הוא נופל מהחלון והופך לנכה, הבן שלו מחליט לתבוע אותנו בתור בעלי הדירה. איך אני בתור מקבלת השירות של אותם בעלי מקצוע יכולה להגן על עצמי מתביעות מסוג זה? אני רוצה לדעת לפני שאני פונה לבעלי מקצוע מה אני צריכה לדרוש מאותם בעלי מקצוע? חשוב לציין שאין לי ביטוח לדירה (לא מבנה ולא צד ג') ואני לא חושבת שהפתרון הוא ביטוח לדירה שלי עבור מקרים בהם בעלי מקצוע מגיעים לעשות עבודה קצרה מהסוגים שציינתי. תודה, רוני

דותן לינדנברג עו"ד

שלום רב., יש לוודא שמסופקים להם תנאים לעבודה וכך גם כי אין מפגע רשלני שקשור אליכם כבעלי הנכס., יש כן לבצע ביטוח צד ג' ובמידת האפשר לחתום עמם על חוזה בו ירשם שהם עצמם בנוסף לכך מבוטחים.,