גיל

שאלה

שלום בני קיבל פיצוי עבור רשלנות רפואית נאמר לנו שהכסף סגור עד גיל 18 השאלה אם אנו גרים בשכירות ניתן לקנות בית על שמו ולגור

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

בעקרון הכסף נועד לצרכי הילד אישית ולא לצרכי המשפחה. גם אם הבית יירשם על שם הילד וישמש למעשה למגורי המשפחה יש בכך ניצול כספי הילד למטרות זרות. עול פרנסת הילד עד גיל 18 כולל סיפוק מגוריו מוטל על הוריו ואלמלא נפגע וקיבל פיצוי היה גר חינם על חשבון הוריו כמו כל ילד. העובדה שקיבל פיצוי לא יכולה לשנות כלל זה והפיצויים לא נועדו לשמש לדירה לכל משפחתו. בכל מקרה כל הוצאה כספית מתוך כספי הפיצויים דורשת אישור האפוטרופוס הכללי, ומשיכת סכומים מהפיצויים ללא אישור כזה גוררת סנקציות פליליות ועשויה לגרום לאבדן אפטרופסות על הרכוש.