אביחי

מתקן לאיסוף בקבוקי פלסטיק לא מתרוקן

שלום רב במושב שבו אני גר יש מתקן לאיסוף בקבוקי פלסטיק ומתקן לאיסוף ניירות וקרטונים. המתקן של איסוף הקרטונים עולה על גדותיו ובקבוקים נזרקים ליד המתקן וזה נראה נורא. אני בטוח שזה גם מפגע סביבתי. פניתי לועד המושב וכל הזמן אומרים שאמורים לאסוף את כל הבקבוקים אבל זה לא קורה. מה אנחנו התושבים יכולים לעשות?

עו"ד ציון יהודאי

אביחי שלום. איסוף בקבוקי משקה משפחתיים, מעל 1.5 ליטר מוסדר בחוק הפיקדון. על היצרנים והיבואנים לאסוף את רוב מיכלי המשקה הגדולים ולצורך כך נחתם מזכר הבנות המסדיר את מערכת היחסים בין הרשויות המקומיות לבין תאגיד המיחזור. ועד מקומי במושב נחשב כ"רשות מקומית" והוא זה אשר רשאי לדרוש מתאגיד המיחזור לרוקן את כלוב המיחזור ככל וזה התמלא. איסוף אריזות קרטון מוסדר בחוק האריזות, שם נקבע "אחראי לפינוי פסולת", הוא הרשות המקומית (הועד המקומי אצלכם במושב) האחראי לביצוע הפרדת פסולת אריזות ואיסוף ופינוי של פסולת אריזות מתחומו. ככל ומתקן הפסולת עולה על גדותיו, עליכם לפנות אל הועד בדרישה שיפנה אל הגוף שמונה לצורך פינוי האריזות ולרוקנו. לעניין בקבוקים/אריזות הנזרקים ליד כלוב המיחזור, עניין זה כבר קשור עם חובת הרשות המקומית לדאוג לניקיון הישוב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום איכות הסביבה