הד

שכר טירחה בעסקת נדל"ן

בוקר טוב, אנו כמה אחים שירשו דירה ופנינו לעורך דין לצורך טיפול בנושא המכירה. יש לנו הסכם שכר טירחה חתום ובו השכר מחושב מעט יותר מעל חצי אחוז משוער עקב כך שעורך הדין צפה מראש שיהיו שם מעט סיבוכים. במהלך התהליך עורך הדין הכין חוזה לקונה אחד אשר בסופו של דבר חזר בו. היה עוד חוזה נוסף שהוא הכין אך גם הוא לא יצא לפועל עבור חלק מהנכס אשר היה אמור להימכר בנפרד מהדירה. בסופו של דבר הכל נמכר כמקשה אחת ולא היה צורך בחוזה הנ"ל. התהליך מול הקונים היה ארוך ודרש משא ומתן איתם שהתבצע גם על ידי (המוכר) וגם ע"י עורך הדין אשר היה שותף מלא לתהליך. עורך הדין טען שמגיע לו יותר מאשר סוכם מראש עקב העובדה שעבודתו הייתה מרובה יותר מאשר המקובל. הסכמנו לשלם לו את שכר הטירחה המקורי עבור מכירת הדירה ועוד לשלם את שכר הטירחה שהוגדר על מכירת החלק מהנכס שהיה אמור להימכר בנפרד (היה לחלק זה הסכם שכ"ט ניפרד). בנוסף לכך הוספנו לו עוד כמה אלפי שקלים מתוך כך שהיכרנו במאמציו. השורה התחתונה היא שהוא קיבל כ-1.13% מערך מכירת הנכס לפני מע"מ. הוא אינו מרוצה וטוען שמגיע לו שכ"ט שמסתכם ב-1.68% לפני מע"מ. האם אכן יש ממש בדבריו או שמא העובדה שהוא קיבל את סכום שני החוזים עם תוספת היא ראויה והגונה?

עו"ד אור גל-און

שלום רב, אתה מתאר מסכת עובדתית מורכבת יחסית. קשה להשיב מבלי לשבת ולבחון את מסכת ההסכמים (בנושא שכה"ט) שאני מבין שנערכה עם עורך דינכם. רצוי לעשות זאת במסגרת ייעוץ סדור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח