איש אחד

הפסקת יצוג של עו"ד ושכר טרחתו

שלום רב, 1. במעמד החתימה על הסכם שכר טרחה שולם על ידי סכום כסף נכבד. בנוסף הוסכם על אחוזים מהסכומים שיתקבלו. הדגשתי בפני עוה"ד שאני מעוניין בשירותיו על מנת לתבוע את צד ג' בבית המשפט ולשם כך בלבד. בפגישה הראשונה בינינו קבע שאכן יש לי "קייס". 2. בהסכם, שנראה כחוזה אחיד בו רק הסכומים ניתנים לשינוי והוספת הערות, נכתב: סעיף 1: "כל האמור בסעיפים הבאים מתייחס לסכומים שיתקבלו בפשרה, בדרישה לפני הגשת תביעה, או לאחריה ו/או בעקבות פסק דין..." סעיף 2: "... הסכום שישולם במעמד החתימה על הסכם זה, לא יוחזר גם אם יחדל עורך הדין לייצג את הלקוח/ה ובתנאי שנעשתה פעולה כלשהיא בתיק ע"י עורך הדין". אני חתום ליד כל סעיף. 3. לאחר שעו"ד כתב לצד ג' מכתב אחד, ולטענתו אחרי לימוד התיק במשך זמן רב מאוד (אני מפקפק בכך, בלשון המעטה), הוא החליט חד צדדית להפסיק לייצגני ולא החזיר לי את שכר הטרחה (או את חלקו) ששולם במועד החתימה על ההסכם (ולא החזר הוצאות שהיו לי עקב עצותיו). שאלותיי: א. למרות מה שנכתב בסעיף 2 להסכם כאמור לעיל ובהתחשב בסעיף 1 לאותו ההסכם, האם אני זכאי להחזר שכר הטרחה ששולם תוך כמובן התחשבות במה שאכן עשה? ב. האם אכן מדובר בחוזה אחיד? והאם האמור בסעיף 2 הוא תנאי מקפח בחוזה אחיד? שהרי אם לא כן זוהי דרך קלה ופשוטה להרוויח כסף כמובן לכולי עלמא. תודה.

עו"ד אור גל-און

שלום רב, כפי שאתה מבין בוודאי משאלתך שלך, המדובר בנושא נרחב, המחייב ייעוץ סדור לאחר בחינה מדוקדקת של הסכם שכה"ט ושל נסיבות ההתקשרות ביניכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח