רון

שכ"ט

לעו"ד שלום יורשים שלא מסתדרים בינהם מונו 2 שני מנהלי עזבון שמיצגים שלושה יורשים. הסתיים התהליך והסכמנו לשלם 3 אחוז . שאלתי היא האם שכר טרחה 3 אחוז +מעמ מתחלק שווה בשווה בין היורשים? התהליך הסתיים ו המנהלי עזבון דורשים חצי חצי כלומר שיורש אחד ישלם חצי ושני היורשים האחרים את החצי שלהם |(כלומר כל אחד רבע). האם זו דרישה סבירה? הרי כל יורש קיבל שליש אז למה שיורש אחד ישלם שכט על עזבון מלא? (1.5%)

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, שכה"ט של מנהלי העיזבון משולם מתוך נכסי/כספי העיזבון, ורק לאחר מכן אמור העיזבון להתחלק בין היורשים. זו הדרך הנכונה, המשקפת גם את חלקו של כל יורש בשכר זה.

רון

הבעיה היא (אולי) שכשהם דרשו השכ"ט בבקשה המפורטת של מה עשו לשופט אני לא שמתי לב שבראשית הבקשה הם דורשים שכט של 3 אחוז פלוס מעמ וכתבו ששכרים יחולק חצי חצי בין שניהם. זה מובן, אך לא היה מצויין שם כיצד השכט יחולק וישולם אלא רק שכל אחד יקבל חצי. השופט שלח לתגובה ומיד הסכמתי י כי היה י שכשהם ניהלו העזבון במשל 3 שנים הכל חולק חובות (כולל אגרות..) ונכסים שליש בין היורשים אז היה לי ברור שגם שכט חיולק ב 3. מעולם לא אמרו לי בעפ או בכתב שזה מה שיהיה...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח