נר

תביעה משפטית נגד הבנק בתחום השקעות באגרות חוב

שלום אני העברתי את תיק השקעותי שהיה בבנק אחד(1) לבנק אחר(2)בבנק 1 השקעתי בקרנות נאמנות והרווח היה מזערי. העברתי את כספי _מעל-200 א' ש"ח לבנק 2 ושם היועץ הציע לעבור להשקעה באגרות חוב (לא ממשלתיות).מילאתי טופס פרופיל לקוח של הבנק ובו ציינתי בין השאר שאופק ההשקעה שלי הוא עד 5 שנים.ציינתי שאני מבין מעט בשוק ההון. ציינתי שאני מסוגל לוותר על רווחיות ובלבד שתשמר הקרן וכן שהירידה המכסימלית שאותה מוכן לספוג היא עד -5%. לשאלה : מה הדבר החשוב ביותר לגבי השקעת כספך עניתי :מטרתי היא הכנסה שוטפת ורווחי הון קטנים ברמת סיכון נמוכה. בקיצור לאחר תשובות כגון אלו דורגתי כלקוח בסיכון נמוך בינוני.כאשר היועץ השקיע את כספי באגרות חוב לא מדורגות וחלקן הגדול לטווח של 20 שנה ואף יותר. פניתי לרשות לני"ע וגם לפניות הציבור של הבנק וטרם נעניתי.בטענה שאין התאמה בין הפרופיל שהוגדרתי לבין אגרות החוב שניקנו על ידי היועץ. יש לציין גם שכשהצגתי את התיק בבנק 1 הם נדהמו לראות שהוגדרתי כלקוח בסיכון נמוך בינוני והני"ע בבסיכון גבוה. בפועל ערך רוב האגרות ירד בעשרות אחוזים. השאלה האם יש לי קייס לתביעה משפטית נגד הבנק?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

נר שלום רב, מנתוני שאלתך אני מבינה שביקשת רמת סיכון נמוכה אולם היועץ השקיע באגח לא מדורגות. ממליצה לך לבדוק שני נתונים לפני שאתה מגיש תביעה: ראשית, האם מדובר בפעולות שהיועץ ביצע בחשבון ההשקעות שלך ללא ידיעתך? אם כן: מדובר בעבירה פלילית של היועץ וקיימת עילת תביעה רצינית. אם לא: האם היועץ ביקש ממך אישור בגין כל פעולה? אם אישרת לו, הרי שיהיה לך קשה יותר לתבוע משום שהסכמת לכל פעולה. אין זה אומר שאין סיכוי לתביעתך, אולם מדוע לא סירבת לפעולות מראש? שנית, לטענתך הבנתך בשוק ההון נמוכה. כיצד, אם כן, תסביר את היכרותך עם המונחים המקצועיים בקשר לאג"ח מדורג ולא מדורג? ממליצה לך לבדוק היטב טרם הגשת תביעה. בהצלחה, כנרת.