אור

ייעוץ שקרי לניירות ערך

שלום אנחנו זוג שנכנס לבנק עלמנת לשמור על כספנו ייעצו לנו לשמור הכסף בתיק נייר ערך ולפזר אותו. הוסבר כי אנחנו זוג שמעוניין בסיכון נמוך מאוד ובהתאם לכך תהיה התשואה. מה שקרה הוא שאני קיבלתי מידע מוטעה מיועץ ההשקעות של הבנק. בגלל שאיני מבין על מה אני חותם מבחינת המלל של הסכם ניירות ערך ביקשתי מיועץ הבנק לתרגם לי. יועץ הבנק אמר והדגיש כי אין צורך לעקוב אחר נייר הערך באופן יומי או שבועי אלא בכל רבעון ואפילו טען שהוא בודק את התיק בכל ריבעון ואם יש משהו חריג הוא מעדכן אותי. בנוסף שאלתי כמה כסף אוכל להפסיד מההשקעה כי איני אוהב לסכן את כספי. יועץ ההשקעות עשה לי חישוב מספרי שאם יקרה אסון התיק יכול להגיע להפסד של גג 2500 שקלים. הסכום שהושקע הוא למטרת דירה וגם ציינה זאת בהסכם והוסבר שזה לתקופה של עד שנה וחצי כי רכשנו דירה. עלמנת להעצים את ההון העצמי בנייר ערך ביקשתי מיועץ ההשקעות להפקיד בשמי כל חודש 5000 שקלים לתיק. היום כעבור 4 חודשים אני בהפסד של 20000 שקלים.זאת אומרת כל הכסף שאני עובד בשבילו על מנת להעצים את ההון עצמי לא שווה. בנוסף הובטח לי כי ההפסד יעמוד גג על 2500 שקלים כאשר יקרה אסון בשוק ההון. התשובה של יועץ ההשקעות הייתה בגלל יוון שאלתי את היועץ האם יש סיכוי כי התיק יכול להגיע ל40000 שקלים הפסד?והוא אמר אין סיכוי(טלפוני) בגלל שלא סמכתי על יועץ ההשקעות בבנק ניגשתי לחבר טוב הראיתי לו את התיק והוא אמר שאני יכול להפסיד גם 50000 שקל. האם אני יכול לתבוע את הבנק או לקבל את כספי חזרה עקב מידע שגוי מיועץ המכירות??? דבר שני יועץ ההשקעות אמר כי אין לי צורך לעקוב וכי הוא יוצר איתי קשר אם התיק יהיה בסכנה. והוא לא יצר איתי קשר למרות שהסברתי לו ש2000 שקל מבחינתי זה סכנה. אני נאלצתי להתקשר אליו לאחר שהסכום הגיע כבר ל20000 שקלים כאשר נאמר לי גג תפסיד 2500 שקל.. אני מאוד כועס על יועץ ההשקעות ורציתי לדעת האם אוכל לתבוע את הבנק? יבתודה מראש אור

כנרת רצון-פיקובסקי, עו"ד

אור שלום, לתבוע את הבנק ואת יועץ ההשקעות אפשר תמיד. עם זאת, לפני התביעה, כדאי לבדוק מספר עובדות ואז להחליט: 1. מדוע אינך מבין על מה אתה חותם מבחינת המלל? האם מדובר בשפה שאינה עברית? 2. לא ברור לי אם רכשת דירה, מדוע הסכום הוא לרכישת דירה? 3. מדוע בחרת להעצים את ההון העצמי בנייר הערך? 4. כאשר ההפסד היה מעל ל2500 ש"ח - האם פנית ליועץ ההשקעות? מה הוא אמר? 5. כיצד הסביר יועץ ההשקעות את הקשר ליוון? בכל מקרה, ממליצה ראשית להשיב על השאלות הללו, ורק אז לשקול תביעה. בהצלחה!