JordenBellfort

חקירה המתנהלת ברנ"ע - מה הן ההגבלות שהרשות יכולה להציב בפני הקרן ללא הודעה מוקדמת?

שלום לכולם, אתחיל ואומר כי איני עו"ד או עוסק במשפטים וכל האמור הוא ידע כללי. אשמח לכל תיקון והבהרה במידה וידרשו. כיום קיימת קרן בארץ שבעל השליטה בחברת האם שבבעלותה הקרן מצוי תחת זרקורה של הרשות אך לקרן התאפשר להמשיך את פעילותה השוטפת. ההגבלות שחלו בעקבות החקירה שמתנהלת מזה כמה חודשים הן רק לגבי אותו האיש. טענת הרשות היא כי הקרן לא הנפיקה תשקיף כנדרש, הטעתה את ציבור המשקיעים ואת הרשות, הכווינה את הכספים לשימושים אחרים מאשר מטרתם המוצהרת, קבלת דבר במרמה, הםרת אמונים והלבנת הון. כאמור הרשות מנהלת את החקירה מזה כמה חודשים ולפי מידע המפורסם בעיתונות ללא הגבלות נוספות. למען האמת, מתחילת החקירה ההגבלות נהיו פחות נוקשות. האם התנהלות זו של הרשות יכולה להעיד על טיב הקייס שיש לה כנגד הקרן? והאם העובדה שהחקירה היא לא נגד הקרן עצמה אלא נגד העומד בראשה היא "פחות חמורה" מבחינה משפטית מאשר אם הקרן הייתה נחקרת ופעילותה הייתה מושהת? ולבסוף, מה הן ההגבלות שהרשות יכולה להציב בפני הקרן ללא הודעה מוקדמת? האם היא יכולה להפסיק את פעילותה לזמן מוגבל? כל מידע שתוכלו לנדב יהיה מצוין. תודה רבה

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

JordenBellfort שלום רב, איני יודעת במי מדובר. כיצד נודע לך שקיימת חקירה ללא הגבלות נוספות? אם המקור הוא העיתונות, איני בטוחה שאלו אדנים טובים להסתמך עליהם. כיצד אתה יודע שמתחילת החקירה ההגבלות נהיו פחות נוקשות? פחות נוקשות יחסית למה? מה היה קודם ומה עכשו? חסרים נתונים רבים. כמו כן, לא ברור מה כוונתך ב"ללא הודעה מוקדמת". הודעה לגבי מה? בהחלט אפשרי שרשות ניירות ערך תגביל פעילות של קרן בשל חשדות מעין אלה. בהצלחה,

JordenBellfort

היי ותודה על התשובה, הקרן המדוברת היא קרן קלע שבשליטת אמיר ברמלי וחברת רוביקון. לאחר פתיחת החקירה ומזה כמה חודשיפ שהיא מתנהלת כבר אופשר לקרן להמשיך את פעילותה השוטפת לרבות גיוס משקיעים חדשים. ההגבלות שחלו היו רק על אמיר ברמלי ואלו כללו הפקדת ערבות אישית, מעצר בית ואיסור יציאה מהארץ. לאחרונה התבקש מר ברמלי להכפיל את גודל הערבות שהפקיד אך למיטב ידעתי עדיין אסור לו לעזוב את ישראל. ב"ללא הודעה מוקדמת" התכוונתי לשאול באילו נסיבות יכולה הרשות להפסיק את פעילותה של הקרן באופן מיידי? האם המצב הנוכחי בו מצויה הקרן, למיטב ידיעתך כמובן, הוא קרוב לתרחיש שכזה? ומה המשמעות המשפטית של האזהרה שפרסמה היום הרשות (יש כתבות בכל העיתונים הכלכליים), כלומר מדוע שתפרסם אזהרה לציבור ולא תפתח בהליכים? חוסר בראיות? שוב תודה.

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

אשמח לסייע לך בייעוץ משפטי ספציפי. שאלותיך דורשות חוות דעת משפטית מפורטת אודות גוף שמצוי בחקירה של רשות ניירות ערך ואין פורום זה המקום המתאים לדון בכך. בהצלחה.