יוסי

תהליך הרגולציה של האופציות בינאריות בארץ והשפעתה על חברות ועובדים שעובדות עם לקוחות מחו"ל

היי, מכיוון שיש אלפי ישראלים בארץ שעובדים בתעשיית האופציות הבינאריות רציתי לשאול מספר שאלות לגבי ההשלכות העתידיות של תעסוקה בתחום זה . 1. האם רק הבעלים של החברה הרשמי הוא זה שיהיה חשוף לכל סוג של תביעה משפטית ? 2. האם אנשי המכירות של החברה נמצאים בחשיפה של תביעה משפטית גם כן ? 3. מפני מי עומדת החשיפה לתביעה משפטית ? והאם זה נחשב עבירה פלילית ?

כנרת רצון-פיקובסקי, עו"ד

יוסי שלום, להלן תשובותיי: 1. הבעלים חשופים לתביעות משפטיות במעגל הראשון. בנוסף, יהיו אחראים כל מי שיגרמו נזק ללקוחות מבלי שפעלו לפי הדין, וזה כולל מנכ"ל, עובדים, אנשי שיווק וכדומה. 2. כן, גם אנשי המכירות, ככל שגרמו נזק ופעלו שלא כדין. 3. החשיפה היא לתביעות אזרחיות מצד הלקוחות שנגרם להם נזק, תביעות מנהליות מצד רשות ניירות ערך, ותביעות פליליות במקרים מסוימים מצד מדינת ישראל - פרקליטות המדינה.