משה

תביעת קרן הון סיכון

האם ניתן להגיש תביעה באופן אישי כנגד איש קשר שגרם לנזק כספי בתיק השקעות? האיש כבר לא עובד באותה קרן לאחר המקרה אבל אני רוצה לתבוע אותו אישית בנוסף לקרן עצמה

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

משה שלום, ראשית, יש להבין את העובדות: מדובר באיש קשר, או במנהל ההשקעות? אם מדובר באיש קשר הרי שעליך לבחון מה הוא הבטיח ומה התקיים בפועל. אם יש פער בין השניים, ואתה סבור שמדובר בהטעייה מצד איש הקשר, הרי שתוכל לתבוע. אם מדובר במנהל ההשקעות, הרי שעליך לבחון אם הוא הגורם הישיר לנזק בתיק ההשקעות, וכן מדוע נגרם הנזק: האם כתוצאה מטיפול רשלני? אי התאמה לצרכיך? האם מדובר בעסקאות מסוכנות שבוצעו בתיק ההשקעות שלך? ועוד הערה: גם אם אינו עובד באותה קרן, הרי שאתה רשאי לתבוע אותו שכן אני מבינה שהנזק נגרם בשעה שעבד בקרן ולכן העילה נוצרה אז. בהצלחה.