אנונימי

נכנסה להריון ועכשיו דורשת כסף

שכבתי סתם עם ידידה שלי שאני מכיר כבר כמה שנים אבל אנחנו לא זוג. פתאום היא הודיעה לי שהיא בהריון בחודש רביעי והיא רוצה שאתן לה כסף ואעזור לה עם התינוק שיוולד. אני לא מעוניין בילד ולא רוצה להיות אבא. מה לעשות? האם אני יכול לדרוש ממנה להפיל או למסור את הילד לאימוץ? האם היא יכולה לדרוש ממני כספים?

עו"ד הילה בורנשטיין

שלום לך, אינך יכול לאלץ את ידידתך למסור את הילד לאימוץ או להפיל (מה גם שבשלב זה של ההריון קשה להניח שיתירו לה לבצע הפלה). למי שאינו רוצה בילדים - מומלץ להשתמש באמצעי הגנה פשוט, ולא לסמוך על הצד השני. ברגע שיבוא ילד לעולם תהיה אביו, גם אם אינך רוצה בו, וכתוצאה מכך במידה וידידתך תגיש תביעה - תיאלץ לשלם מזונות. יחד עם זאת במידה ותצליח להוכיח בבית המשפט כי מדובר בגניבת זרע אשר בוצעה בניגוד להסכמתך וללא ידיעתך אפשר ובית המשפט יקבע מזונות נמוכים לילד ובמקרים מסויימים אף יאפשר לך להגיש תביעה עתידית לפיצוי כנגד האם.