איציק

כמה צריך לשלם מזונות במשמורת משותפת ולמה?

שמעתי מספר תשובות ואני לא מצליח להבין למה אם האבא מרוויח פחות מהאמא אז הוא צריך לשלם מזונות במשמורת משותפת. במקרה שלי שלושת ילדי נמצאים לפחות 80 אחוז מהזמן בביתי ורוב ההוצאות נופלות עלי ולא נראה הגיוני שעלי עוד לשלם מזונות. לא מבין האם כדאי לי להגיש תביעה לביטול דמי המזונות?

עו"ד הילה בורנשטיין

איציק שלום, לא ציינת מהו סכום המזונות שאתה משלם והאם סכום זה נקבע בהסכם גירושין בינכם או בפסק דין? לא ברור גם מהם פערי השכר בינך ובין גרושתך? לשאלתך למה אתה משלם מזונות, באופן כללי ביותר ובלתי מדויק - הדין היהודי קובע שחובת המזונות מוטלת בעיקר על האב. כאשר קיימת משמורת משותפת - לרוב מפחיתים את המזונות אך לא מבטלים לחלוטין. יחד עם זאת, לאור תיאורך אפשר ובמקרה שלך בית המשפט ישקול באופן חריג לבטל לחלוטין את המזונות. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.