רינה

האם האבא מחוייב להסדרי הראייה בעקבות מעבר מגורים?

אני עוברת עם שני ילדי מפתח תקווה לכפר סבא בתחילת שנת הלמודים הבאה. אבא של הילדים גר בקרבת מקום ולוקח את הילדים ללינה פעמיים בשבוע וכן כל סופ"ש שני וזאת עפ"י הסכם הגירושין. האם הוא יהיה מחוייב להמשיך לקחת את הילדים ללינה בדיוק לפי ההסכם? אין לנו סעיף בהסכם המדבר על מעבר מגורים ואני מודעת לזה שיהיה קושי להסיע ולקחת את הילדים לביה"ס.

עו"ד הילה בורנשטיין

רינה שלום, לא ציינת האם המעבר הוא בהסכמת ובידיעת האב? אם נכתב בהסכם כי האב הוא זה שיקח וישיב את הילדים להסדרי הראייה, החובה מוטלת על האב. יחד עם זאת באפשרותו לפנות לבית המשפט ולבקש שינוי המצב הקיים בגלל שינוי מקום המגורים.

רינה

בהסכם הגירושין רשום כי האבא יקח וישיב את הילדים. הוא יודע על המעבר והתנגד. אני רוצה שלמרות המעבר הוא ימשיך ויגיע לקחת את הילדים כמו פעם. האם הוא עדיין מחוייב לזה למרות המעבר?

עו"ד הילה בורנשטיין

כאמור, אם אין הוראה אחרת בהסכם הנוגעת לשינוי מקום מגורים וכל עוד הוא לא פנה לבית המשפט, עליו ליטול ולהשיב את הילדים לביתך.