פזית

האם בית המשפט יקבע משמורת משותפת?

שלום, אני ובעלי בהליכים יותר משנה. בעלי הגיש תביעה למשמורת משותפת אבל כרגע הוא רואה את הילדים (בני 6 ו 9) בהסדרי ראייה רגילים. בדיון שהיה השופטת שאלה אותי למה אני מתנגדת למשמורת משותפת ואמרתי שלדעתי הוא לא בנוי לגדל את הילדים והוא לא אחראי. מה לדעתך הסיכוי שבית המשפט ייתן לו משמורת משותפת?

עו"ד הילה בורנשטיין

פזית שלום, מאחר ושני הילדים המשותפים מעל גיל 6, לא חלה חזקת הגיל הרך ועל כן קיימת בהחלט אפשרות לקביעת משמורת משותפת. יחד עם זאת לא ניתן לומר במסגרת זאת מה הסיכויים כיוון שבית המשפט שוקל פרמטרים רבים הקשורים ליחסי הצדדים, היכולת לנהל משמורת משותפת וטובת הילדים, כמו כן בתי המשפט מבקשים לרוב תסקיר מפקידת הסעד והמלצותיה בעניין המשמורת.