שמחה

רווקה בהריון- מזונות והסדרי ראייה

אני צריכה ללדת בעוד מספר ימים ובן זוגי לשעבר (לא גרנו מעולם יחד) במשך כל ההיריון אמר לי לעשות הפלה ונפרדנו. עכשיו הוא החליט שהוא רוצה לקחת חלק. 1- רציתי לשאול מי בוחר את השם של הילד? ומה יהיה שם משפחתו? 2- איך נהוג לגבי הסדרי ראייה בתינוק? הוא יכול לקחת אותו איך שיוולד ולנסוע למשפחה שלו? אני כמובן לא מעוניינת שהתינוק יהיה שלא בנוכחותי עד שיגדל. מה מקובל בהסדרי ראייה כמה זמן וכמה פעמים בשבוע? 3- לגבי מזונות הוא מרוויח 9 נטו ואני מרוויחה 5 נטו מה בערך נחשב סכום הוגן לתשלום? אודה לתשובתך

עו"ד הילה בורנשטיין

שמחה שלום, לגבי השם הפרטי של הילד - אם אין הסכמה ניתן לתת שני שמות, לגבי שם המשפחה - אם אינכם נשואים שם המשפחה יהיה של האם אלא אם תסכימי אחרת. ברור שבגיל צעיר מאוד הסדרי הראייה מאוד מצומצמים, תלוי על איזה גיל מדובר - חודש? שנה? ככל הנראה במצב כזה יקבעו הסדרי ראייה מדורגים, כלומר ככל שהקטין יגדל הסדרי הראייה יורחבו בהתאמה. מומלץ לפנות לעו"ד מומחה בדיני משפחה לקבלת ייעוץ הן בעניין הסדרי ראייה והן מזונות, אשר יערוך לכם הסכם הכולל את כל הנושאים. בהצלחה