גידי

משמורת משותפת - האם המלצות ועדת שניט כבר אומצו?

שלום רב! אני אבא טוב שהולך לקראת גירושין ומבקש לדעת ברשותך, מניסיונך, האם נושא המשמורת המשותפת כבר קורם עור וגידים ובית המשפט נותן יותר אפשרויות בנושא, או שעדיין אנחנו בעידן הפרימיטיבי של הסדרי הראייה? תודה מראש!

מירב

שלום! רציתי לשאול בבקשה אם אפשר לבקש מינוי פקידת סעד שתכין תזכיר לעניין משמורת, בלי להגיש תביעת משמורת? אנו במשמורת משותפת והמצב גרוע ואני הייתי רוצה שפקידת סעד תכנס לתמונה. אבל לא יכולה כרגע כלכלית לשלם שכט של תביעת משמורת. תודה

עו"ד הילה בורנשטיין

גידי שלום, הנושא נמצא במגמת שיפור מסוימת, אבל הדרך למשמורת משותפת כסטנדרט עדיין ארוכה מאוד. משמורת משותפת דורשת גם שיתוף פעולה מינימלי לפחות בין ההורים ולכן יש משמעות ליחסים ולתקשורת בין הצדדים. חשוב לזכור כי בשל קיומה של חזקת הגיל הרך אשר טרם בוטלה- ישנה גם חשיבות לגילאי הילדים. מקווה שעזרתי בהצלחה