רועי

אי שמירת כללי בטיחות ברכב של הקטין כשנמצא עם אימו.

שלום רב! גרושתי העבירה את משמורת הקטין בן ה6 אלי. נקבעו לגרושתי הסדרי ראיה של פעמיים בשבוע וכל שבת שניה. לאחרונה הגישה בקשה להרחבת ההסדרי ם ורצונה לקחת את הקטין גם ללינה. יש לציין שאנו גרים בערים רחוקות נסיעה של שעה וחצי.אני התנגדתי לטלטול הילד.השופט שלח לתסקיר ואנו ממתינים.. לאחרונה שמתי לב שהיא לוקחת את הקטין במכונית.היא מכניסה אותו מהדלת האחורית ותוך כדי נסיעה הקטין עובר למושב הקדמי. לתדהמתי אני רואה שזה דפוס קבוע. שאלתי למי אני צריך לפנות עם תלונה זאתלמשטרה?לבית משפט? האם עלי לתעד .? אני חושש שהילד נמצא איתה? האם זאת סיבה לבקש מבית משפט למנוע ממנה לקחת את הקטין במכונית?איך עלי להתנהג?

עו"ד הילה בורנשטיין

רועי שלום, החוק אינו אוסר על ישיבת ילד במושב הקדמי, בתנאי שהוא יושב על מושב מגביה ושכרית האוויר נוטרלה וכמובן הילד חייב להיות חגור. במידה וגרושתך אינה מקפידה על כללים אלה מדובר בעבירה. מצ"ב קישור להנחיות משטרת ישראל http://www.police.gov.il/contentPage.aspx?pid=307 אם יש לך דרך לתעד את התנהגותה חסרת האחריות - ברור שכדאי לעשות זאת אחרת יהיה לך קשה מאוד להוכיח את טענותיך. לא פרטת כיצד מתנהלים הסדרי הראייה עם גרושתך כיום. ברור ששעה וחצי לכיוון היא זמן בלתי סביר ובייחוד כשהילד יהיה בכיתה א' ויצטרך לצאת בשעות בלתי סבירות מן הבית להגיע ללימודים עייף ומותש. בהצלחה