דוד

קיבלתי הזמנה לשימוע תוך 30 יום מה לעשות????

שלחו לי בדואר מכתב שיש לי 30 יום להגיב ואם לא יוגש נגדי כתב אישום. אפשר בכלל לשכנע אותם לא להגיש כתב אישום?

עו"ד אלון שליכטר

דוד שלום, סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, מקנה לחשוד בעבירת פשע (עבירה שבגינה העונש הינו מעל 3 שנות מאסר), זכות לקבלת הודעה (זכות הידוע), בדבר העברת חומר חקירה בעניינו לרשות התביעה ובדבר זכותו להציג טיעוניו (זכות השימוע), כדי להימנע מהגשת כתב אישום כנגדו תוך 30 יום. מימושה של אפשרות השימוע, פירושה מתן הזדמנות לחשוד להציג את מלוא הנתונים שבידיו קודם לקבלת החלטה סופית בדבר הגשת כתב אישום על ידי נימוקים משפטיים ועובדתיים, ובכך להימנע מהליך פלילי מיותר בעל השפעות כלכליות ונפשיות. מומלץ להיוועץ עם עורך דין פלילי מנוסה במהירות האפשרית שכן מרגע קבלת ההזמנה לשימוע יש לך 30 יום לפנות לתביעה לצורך מימוש זכות השימוע. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373