ארנון

נחקרתי לפני שנה במשטרה אבל לא דיברו איתי

לפני משהו כמו שנה נחקרתי בתחנת משטרה ואני לא יודע מה קרה עם התיק. אני גם רוצה להוציא רישיון נשק בשביל העבודה זה יכול להפריע?

עו"ד פלילי אלון שליכטר

ארנון שלום רב, לאחר חקירה במשטרת ישראל, ככלל נפתח תיק חקירה, והנקרא מב"ד (ממתין לבירור דין). לא מעט מהמקרים תיק פתוח יכול להיות בסטאטוס זה הרבה זמן, לכן על מנת לברר באיזה סטאטוס נמצא תיק החקירה בעניינך, עלייך לגשת לתחנת המשטרה ולהוציא תדפיס רישום פלילי (לא לשכוח להביא תעודת זהות). במידה ואכן התיק פתוח (קרי תחת הקטגוריה של מב"ד), יש לשקול ברצינות פנייה בבקשה לסגירת התיק ומומלץ טרם פנייה כזו התייעצות עם עו"ד פלילי, במיוחד לאור כך שאתה רוצה להוציא רישיון נשק ארגוני. במידה והתיק נסגר (מחוסר עניין לציבור או חוסר ראיות), גם כאן ניתן לשקול הגשת בקשה לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה ובכך להוביל למחיקת הרישום. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373