לביא

רישום פלילי בגלל חקירה במשטרה

לפני שבוע נחקרתי במשטרה ואז שחררו אותי הביתה. ואז חבר אמר לי שיש מצב שיש לי תיק פלילי אז הלכתי לתחנה להוציא וראיתי באמת שיש לי תיק פתוח במשטרה! מה זה אני לא מבין לא עשיתי שום דבר וסתם ככה פותחים תיק! מה אפשר לעשות אני אמור לעבוד בעירייה וזה יעשה לי בעיות

עו"ד אלון שליכטר

לביא שלום, ראשית, במידה ואכן מדובר בתיק חקירה פתוח או בשפה המשפטית מב"ד (ממתין לבירור דין) אין המדובר ברישום פלילי אלא ברישום משטרתי שגורמים מסויימים חשופים לו וזאת על פי חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים. שנית, על מנת לענות על שאלתך באופן מקצועי, מומלץ להיוועץ עם עו"ד פלילי שיידע לאבחן את המקרה שלך, וזאת על מנת לבחון האם מומלצת הגשת בקשה דחופה לסגירת תיק החקירה הפתוח ובכך למעשה "להקדים תרופה למכה", ולמנוע הגשת כתב אישום והעמדה לדין פלילי או במקרים המתאימים סגירת התיק בחוסר אשמה ובכך למנוע על "כתם" ברישום המשטרתי (למשל אם היה התיק נסגר בחוסר עניין לציבור או חוסר בראיות) יובהר, לא בכל מקרה של תיק חקירה פתוח יש להגיש בקשה מסוג זה ומכאן גם החשיבות לייעוץ פרטני. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373