דורון

הזמנה לחקירה במשטרה בטלפון

ביום רביעי התקשרו אליי מטלפון חסום ואמרו שמדברים מהמשטרה של ראשון לציון ושצריך שאני אגיע לתחנה . כששאלתי על מה העניין אמרו שתגיע תדע ועליי להגיע ביום ראשון בשעה 10:00 בבוקר. אין לי שום תיקים פתוחים, גמרתי עם השטויות והמשטרה לפני 10 שנים שהייתי קטן. אמרתי לשוטר שאני לא יכול לצאת ככה סתם מהעבודה כי אני עובד מהבוקר עד הערב, ואז אמר לי השוטר במידה ולא אגיע אז יעצרו אותי. אני לא מבין, אני חייבת ללכת לתחנה, בלי לדעת אפילו על מה במיוחד שאני יודע שאין לי שום תיקים פתוחים ולא ביצעתי שום עבירה פלילית מה עושים?

עו"ד אלון שליכטר

היי דורון, מצבך מאוד מוכר, וככלל המשטרה כאשר מזמנת לחקירה אינה מוסרת מידע נוסף וזאת בעיקר למניעת שיבוש הליכי חקירה והדחת עדים. אכן, אין הוראה על פי החוק המחייבת להגיע לתחנת המשטרה על פי זימון טלפוני. יחד עם זאת, צדק השוטר ששוחח עימך בעניין שבמידה ולא תגיע ישנה אפשרות שיוציאו במידת הצורך צו מעצר על מנת שתגיע לתחנת משטרה. המצב שהינך נמצא אומנם בעייתי, שכן אינך יודע באיזה סטאטוס אתה מזומן, כלומר, האם אתה מזומן כחשוד או כעד למסירת עדות. לכן, הטיפ הראשון הוא לנסות ליצור קשר עם תחנת ראשון לציון על מנת לברר פרטים נוספים (הסיכויי לקבלתם הינו נמוך), הטיפ השני, הינו יצירת קשר עם עו"ד פלילי, שבמידה ותחקר באזהרה, כלומר כחשוד (חקירה יכולה להתחיל כמתן עדות ולהפוך לחקירה באזהרה כחשוד), תדע לזהות זאת ותוכל ליצור קשר עם עו"ד פלילי במידה ותרצה בטרם החקירה כחשוד ולפני מסירת כל גרסה (זכות ההיוועצות בעו"ד). על מנת שלא יוצא צו מעצר והדבר יתפוס אותך במקום שאינך מעוניין ובזמן לא מתאים, ממליץ להגיע לתחנת המשטרה במועד שנקבע, וכמובן מומלץ להתייעץ טרם החקירה עם עו"ד פלילי. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373