גיא

לבטל הליכים במשרד המשפטים

איש שאיים על פוליטיקאים / אקדמאים / בימ"ש / ראש עיר באינטרנט ויש 9 סעיפים של של ההנ"ל בכתב אישום + זה היה מעל שנתיים וקרה בגלל סיכסוכים והשקפה אידיאולוגית אישית איתם ואין לו הרשעות בכלל חוץ ממשפט שנגמר בלא כשיר לבימ"ש והוא עיכב הליכים ושלח גם אישורים על זה לא בריא , מצב כלכלי קצת קשה , שהוא גם למד מקצועות וגם עבר צבאי מפואר ואמר שהוא מתחרט וגם עושה עכשיו שיקום מקצועי להתקדם בחיים ולהתחיל מחדש ועכשיו היועמ"ש מחכה להמלצה מהפרקליטות שתכתוב מה היא חושבת על העבירה אז מה יצא מזה בסוף ?

עו"ד אלון שליכטר

היי גיא, הסמכות לעכב ההליכים על ידי היועמ"ש מופעלת באופן חריג. ככלל, בסמכותו של היועמ"ש על יסוד טעמים חריגים הנובעים בדרך כלל מנסיבות מיוחדות הנוגעות לעבירה או העבירות המיוחסות לנאשם ונסיבותיו האישיות שלו. אין המדובר ברשימה סגורה של שיקולים, אך ישנם שיקולים מרכזיים כגון: * חומרת העבירה הפלילית * העובדה שנסיבות המקרה מתקרבות לאחד מהסייגים בחוק כגון: אי שפיות הדעת, הגנה עצמית ועוד. * משך זמן ביצוע העבירה * היקף הנזק שנגרם. * שיקולי הרתעה ומדיניות. * העניין הציבורי שבהבאת הנאשם לדין. * מצב בריאותי של הנאשם והנזק שייגרם בניהול משפט כנגדו. * חרטה * מוכנות לפיצוי נפגע העבירה. * העדר עבר פלילי קודם. לסיכום, לצערי לא ניתן להעריך סיכויים, בשל כך שמדובר במכלול של שיקולים, אך ניתן לומר שככול שהמקרה שהצגת עונה על השיקולים אלו ועוד שיקולים נוספים, כך גם גובר הסיכויי לעיכוב ההליכים. עו"ד פלילי שמכיר את התיק, ידע להעריך את הסיכויים להגשת בקשה מסוג זה, ומומלץ להתייעץ עימו טרם הגשת הבקשה ונקיטה בדרך פעולה זו. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373