רוברט

הבדל של 2 סוגים של אנשים

יש הבדל בשביל שופט לעונש בין אדם שהשתחרר אחרי חקירה וקיבל הזמנה למשפט אחרי הרבה זמן מאז האירוע ( מאז לא עשה פשעים ) מול אחד שהיה עצור ומשם ישר לבית משפט ?

עו"ד אלון שליכטר

היי רוברט, אכן קיים הבדל בין אדם המגיע "משוחרר" או "משוחרר עם תנאים מגבילים" לעומת עצור עד תום ההליכים, במיוחד לעניין הענישה במידה ויורשע. אך צעד קודם לכך, ההשפעה הינה משמעותית יותר לניהול התיק, הגעה להסדר טיעון (עסקה עם התביעה / פרקליטות) ועוד, שכן כאשר מדובר בנאשם משוחרר, מרווח התמרון שלו והלחץ בו נמצא פוחת באופן משמעותי. יחד עם זאת, מבחינת פתיחת המשפט (ההקראה), השופט יכול רק לראות את כתב האישום, הוא אינו יודע את עברו של הנאשם בשלב זה, כך שבנקודה זו ישנה פחות משמעות. שאלתך קצת תיאורטית מדיי, במידה ותרצה לשאול לעניין ספציפי את מוזמן. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373